Fartyget
Divina Aurora är en Najad 440 byggd 1988 för utbildning och charter åt Stenhardt Marin. Hon är en snabb cruisingseglare och förvånansvärt lättdriven i svaga vindar. Den vackra mahognyinredningen ger en harmonisk atmosfär.

Inredning
Tre hytter med våningssängar och en hytt med dubbelsäng ger alla en möjlighet att stänga en dörr om sig ibland. En generös salong ger liksom sittbrunnen en behaglig umgängesmiljö. Pentryt är rustat med kyl, frys och varmvatten. Toalett och dusch är självklarheter för välbefinnandet.

Teknik
Både storsegel och försegel är installerade på rulle. Segelgarderoben är komplett för alla väder, inklusive spinnaker. Motorn är kraftigt överdimensionerad och tar fartyget genom varje tänkbar vädertyp om det behövs. Nödvändig radio- och navigationsutrustning för att färdas med säkerhet under alla förhållanden finns.

Divina Aurora är en underbar plattform för upplevelser av segling, navigation, närheten till naturen, gemenskap och god mat. Du kan samma dag förvänta dig intressant segling, uppfriskande bad, besök av sälar, att plocka färsk gräslök till sillen och total stillhet.

Data
Längd överallt
Längd i vattenlinjen
Bredd
Djupgående
Deplacement
Kölvikt
Segelyta, krysställ
Masthöjd över vattenlinien

 


13,30 m
11,50 m
4,0 m
2,20 m
14,5 ton
6 ton
92 m2
19,50 m

Motor: Volvo Penta TMD 31,92 hk vid
3.800 rpm (67 kW vid 50 rps).
Seldén mast och rigg.