Besättningen

Företagets ledare

Håkan Stenhardt har ägnat sig åt eget båtliv i över 40 år. Han har tävlat med racerbåtar i 10 år, ansvarat för utbildning i Svenska Racerbåtförbundet i ytterligare 20 år och var medlem av Svenska Racerbåtförbundets styrelse.

Med det nuvarande fartyget, en Najad 440, har Håkan seglat över 60 000 sjömil, dvs motsvarande mer än två varv runt jorden. De har seglat över Atlanten och besökt över 30 länder.

Sedan 1988 har han arbetat med chartersegling och sedan 1990 dessutom med nautiska utbildningar. Över tvåtusen kursdeltagare har fått sina Förar-, Kustskeppar-, Utsjöskeppar-, Radar-, Seglings- eller Manöverintyg för högfartsbåt genom Håkans försorg.

Nämnden för båtlivsutbildning, NFB, har förordnat Håkan som förhörsförättare för Förarintyg, Radarintyg, Utsjöskepparintyg, Kanalintyg och Manöverintyg för högfartsbåt samt Seglarintyg 1, 2 och 3.

Gunnar Hellström
har ägnat sig åt båtliv i över 25 år. Han har tävlat med racerbåtar, arbetat som säkerhetsansvarig vid många racerbåttävlingar, varit ordförande och ansvarig för utbildning i Östsvenska Racerbåtsförbundet, samt ledamot i Svenska Racerbåtförbundets utbildningskommité. Sedan 1990 har Gunnar arbetat med nautiska utbildningar. Han driver också eget företag med fokus på el- och larminstallationer i yrkes- och fritidsbåtar.

Kristiina Gilts
är inredningsarkitekt med matlagning som hobby. Sedan 1991 har hon skapat smakfulla och vackra anrättningar ombord. När det behövs ordnar hon stärkande mat för vaktskiftet under en kuling utomskärs. Men Kristiina ser måltidens balans mellan skönhet och smak som samlingspunkt efter dagens segling.

Ytterligare kvalificerad personal

Ovanstående är den ordinarie besättningen. För särskilda arrangemang engagerar vi underleverantörer med spetskompetens genom vårt digra nätverk.