Paying Crew
Du ingår som besättningsmedlem och deltar i alla gängse sysslor. Efter instruktion tar du egna vakter i seglingen, såväl som lagar mat, diskar och utför en smula båtvård. Innan avfärd lägger vi rutten tillsammans, och anpassar den efter besättningens önskemål. Vill du segla mellan bastu- och badvikarna, grilla på berget och koppla av rejält? Eller vill du nattsegla på havet, beta av sjömil så det står härliga till och besöka mer avlägsna platser?
Du väljer själv!
   Med säkerhet kan du påräkna fantastiska upplevelser som du kommer ihåg länge!
   Turerna löper veckovis, måndag till söndag.

Pris
: 6 900 kronor per vecka. Mat och dryck handlar vi tillsammans och kostnaderna delas lika. Besök oss och kika på båten så får du veta mer!

På gång just nu!Exempel på veckotur i skärgården
Vi träffas i Stavsnäs på Värmdö och seglar till en naturhamn. Efter bastubad äter vi ombord, och känner hur all världens bekymmer försvinner. Nästa dag seglar vi en bit utomskärs och förtöjer bland de yttersta skären. Du går över ön och letar färsk gräslök till sillen, eller åker runt småöarna med jollen. Vattnet är kyligt men kristallklart, så bara de tappra badar före middagen. Tredje dagen är det så varmt och vindstilla så att alla föredrar att ligga på en badklippa och sola. Mot kvällen glider vi sakta för motor till en liten skärgårdskrog och äter strömming. Kvällen blir sen. Den fjärde dagen vill du pröva att segla spinnaker. Det sjunger i riggen, och skummet forsar om stäven. Vi förtöjer bredvid en båt med jättetrevliga människor, och får en kväll tillsammans med dom. På det här sättet går veckan med planerade och oplanerade händelser.


Exempel på veckotur i Östersjön

Vi startar från Stockholmstrakten och seglar till en vik eller restaurang i norra skärgården. Du bekantar dig med båten och alla ombord. Vi badar och hjälps åt med middagen. I det tidiga morgondiset puttrar vi försiktigt iväg med hjälp av motorn och navigerar oss ut på havet. Så smäningom kommer vinden och seglen får arbeta. Vi förtöjer i Ålands skärgård, antagligen nära en bastu. Till middag grillar vi en köttbit. Vad vill du dricka till? Vi gör ytterligare någon dag i Åland eller Finland, och går vidare till Lehtma på Dagös nordspets i Estland. En dags sightseeing där är nödvändigt innan vi åker tillbaka till Sverige och Sandhamn.
   Har du ytterligare tid på dig gör vi en nattsegling till Gotland, och besöker några hamnar där, innan vi går genom Gryts och S:t Annas skärgårdar tillbaka till Stockholm.


Exempel på kustturer
Vi startar från Stockholm och går via en natt i södra skärgården, där vi badar och grillar, till Visby. Efter någon dag där fortsätter vi till Idö Lots utanför Västervik och slappnar av på restaurangen med fantastisk utsikt och lika god mat. Via Borgholm på Öland går vi till Christiansö norr om Bornholm och njuter av dansk gemyt, mat och dryck. Resan kan fortsätta runt kusten eller gå tillbaka till Stockholm beroende på tid.

Intresserad av lokal historia, kultur eller natur? Vi anpassar efter dina
önskemål!