SEGLINGSKURS

En unik möjlighet att bli mer sjövan och gå djupare in i tekniken att segla – här är paketerbjudandet för dig! Våra seglingskurser är uppdelade i tre steg som gradvis ökar i kunskap och utförande. I seglarintyg 1 lär du dig grunderna, vilket gör att du kan segla på egen hand dagtid inne i skärgården. Vi går sedan djupare in i tekniken och övar mer på trimming i steg 2. Till sist i steg 3 tränar vi segling utomskärs och arbetar med segeltrimming samt spinnaker. Här ingår också en tripp i mörker. 

Beroende på förkunskaper finns det alltid en seglingskurs som passar dig, där steg 1 inte har något krav på förkunskaper. Innehållet i kurserna är en perfekt blandning av teori, praktik och båtliv – allt i ett. Här lär du dig allt från säkerhet och ansvar till förtöjning och att beslå segel. Vi lever båtliv i fyra dagar. Här ingår att besöka naturhamnar, bära iland grillen, något bastubad, och annat som hör båtlivet till.

Seglingskurserna är utbildningar fastställda av Nämnden för båtlivsutbildning. Vi har alltid nöjdhetsgaranti på våra kurser! Alla kurser genomförs på Najad 440 Divina Aurora. Alla deltagare kan få egen hytt.
Boka din seglingskurs online.
Välkommen!

Kurstid: Fyra dagar.

För Steg 1 finns inga förkunskapskrav, för Steg 2 krävs Förarintyg och för Steg 3 krävs Kustskepparintyg.

Kursavgift: 5 950 kr ex matkostnader. Intygen kostar 350 kr per styck. En intygsbok kostar 65 kr.

Intresseanmälan

12 + 13 =